תכנון צילומים
עם גיבוש הרעיונות לסוגי האובססיות שאותן ארצה להעביר דרך התמונות נדרשתי לתכנן דברים רבים אשר הכינו אותי לקראת הביום וצילום התמונות.
תחילה אבחר לצלם דמויות שונות במגוון גילאים במטרה להעביר את עוצמתה של האובססיה המשפיעה על האדם ללא קשר לגילו, אבחר להלביש את הדמויות בלבוש רגיל ובסיסי עם פריטים אשר קשורים לאובססיה ומחזקים את השפעתה, למשל בצילום האובססיה לכדורגל אלביש את הדמות בפריטים רבים הקשורים לאהדה של נבחרת הכדורגל.
לכל אובססיה נדרש אבזור רב שעוזר להמחיש באופן ויזואלי את האובססיה וסובב סביב הדמות, כגון: אובססיה ללקיחת כדורים וסמים, נדרש כמות רבה של כדורים וחבילות שלהם, אובססיה לבגדים, נדרש כמות רבה של בגדים וכו'
בצילום הדמויות ארצה להעביר את בריאותו הנפשית של האדם החי עם האובססיה, אדם חולה ללא שקט נפשי, לשם כך נדרש השימוש באיפור ליצירת עיגולים שחורים ואדמומיות מתחת לעיניים ומייאקאפ היוצר מראה חיוור.
המקומות בהם אבחר לצלם הם אזורים מוכרים לאדם, הבית, המחסן וגם אבחר לצלם ברקע שחור בסטודיו שמאפשר להעביר משהו פנימי שהדמות חווה בתוכה.
בסטודיו אשתמש בתאורת snoot, soft box המאפשרים לי להתאים את כמות האור הנופל על הדמות, מחוץ לסטודיו אשתמש בפלאש של המצלמה המאפשר לי להעביר תחושה של מציצנות לסיטואציה בה האדם נמצא.
עם היציאה לצילום התמונות מגיעים חששות רבים, החשש המרכזי שלי הוא שלא אצליח לבצע את התמונה באופן הויזואלי שאני רואה אותה בדמיון שלי. חשש נוסף לגבי הדמויות שאותם אצלם, האם אצליח להסביר להם את הרצונות שלי והאם ירגישו בנוח לעבוד איתי ולהיות חופשיים בסביבתי וזה גם המכשול המרכזי שאני חושבת שאחווה.
לקראת היציאה אני שואלת את עצמי שאלות רבות שיעזרו לי לשים לב לדברים במהלך הצילומים, כמו האם אני ברורה עם הדמות שאני מצלמת, האם אני מפרגנת לה וגורמת לה להרגיש טוב והאם אני מפנה את המחשבות האחרות שיש לי ומתמקדת בצילום.